2015. május 31., vasárnap

Nyári délután

Péntek délután nagyon jó idő volt. Sütött a nap.A legmegfelelőbb idő volt egy kerti beszélgetéshez.
Most ott találkoztunk a kirándulós barátainkkal.Ebben az évben csak ilyen rövid távon kirándultunk.
Felfedeztünk egy számomra új kerthelyiséget. A neve igen rejtélyes Apacuka. Erről mindig egy gyerekmondóka jut  eszembe, habár itt nem tudom mit jelképez. Talán még a kerthelyiségre illik.
De amikor valóságos kirándulást tettünk a mosdó irányába, követve a sárga jelzést, folyosókon, kanyarokon és csigalépcsőn több helységen keresztül.Egy igen nyomasztó ablaktalan éjjeli lokál lehet, de ott biztosan nem gyerekeknek való műsorok vannak. Most ugyan a benti igen üresek voltak, aki tehette kint volt.
A kerthelyiség nagyon remek hely, magas emeletes házak között, így kizárva a belváros zaja.
Amikor odaértünk még a nap besütött, nagyon szeretem a napsütést.Ahogyan telt az idő persze a nap lefelé ment.Később már kezdett hűvösebb lenni.Ez a kerthelyiség elég kevés ideig használható, van ugyan valami tetőszerűség, ami nem nagyon véd se a napsütéstől ,se az esőtől.
Mi jó időben jó helyen voltunk, nagyon kellemes volt a társaság.Megbeszéltük, kibeszéltük az ott nem lévőket.  Szó esett az unokákról, mindig öröm a kisbaba. Most születtek a kisfiú iker unokák, már otthon 
vannak és ismerkednek a világgal.
A nagy utazó társunk most is újabb helyre készül.Amint mondta igen veszélyes terepre merészkedik. háború közelébe. Talán azért csak biztonságos az a környék különben nem szerveznének arra kirándulásokat.
Másik barátunk mondta még kímélni kell magát, hogy teljesen rendbe jöjjön, az orvos utasítását be kell tartania, ami arra inti csak 5 kilónál kevesebbet emeljen és a kis unokával együtt rendbe jön.
Újonnan nyugdíjas barátunk, akinek annyi a dolga!
Saját szavaival - Még szerencse, hogy nem dolgozok, nem kell mindennap bejárni, mert az már nem férne bele az időmbe.
Nagyon érdekes dolgokkal foglalkozik, tanul, vizsgázik. A festőkről, festményekről, rézkarcokról nagyon sok érdekes dolgot tudtunk meg.
A kedves férje műtét előtt áll, szorítunk, hogy minden jól sikerüljön. Biztosan így is lesz.
Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy mit ettünk. Én kókusztejes halleves , ropogós zöldségekkel, lazackockákkal..Finom volt, a zöldségek nyers ,ropogós volt, de a lazac nem lesz a kedvencem. A madártej málnahabbal.
Kóstoltam kacsamájpástétomot is finom kenyérrel.
Párom borjúhússal töltött karalábét rendelt, de a mennyiséggel nem volt elégedett.
A szervírozás látványos.
A hely üldögélni, beszélgetni remek, de nem degeszre enni való.
Kezdett már sötétedni az idő is hűvösebbre fordult.
Abban a reményben búcsúztunk, hogy ilyen találkozót még a jövőben is megismételünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése