2017. június 20., kedd

Útfélen

Az Inda Galéria egy belvárosi ház második emeletén van. 
Ez a kiállítás még a nagy tüntetések idején nyílt, még a megnyitót is elhalasztották két órával.hogy mindenki odaérjen.
Valahol Európában van egy magánház ahol a vándorok ingyen megpihenhetnek és lakhatnak pár hónapig.
Ez a ház adta az alapötletet ezen kiállítás megrendezéséhez.
A meghívott művészek munkái az úton levéshez a vándorláshoz  a megérkezéshez a letelepedéshez való viszonyt szeretnék láttatni  Ez a vándorlás nem csak az emberekre jellemző hanem az állatokra növényekre is. 
Ravasz András videó installációja. Két videó fut párhuzamosan  az egyiken a a fezhókarcolók felett egy hídon egy lépegető gépen egy férfi edz , a másikon szűk helyen egy futó aki hol eltűnik hol előkerül. 

Eike Berg műve. Egy sátor ( ilyenben pihennek meg a menekülök) oldalán fut a videó, emberek mennek végtelen sorokban, szakadatlanul.
Még van egy videó installáció Lovas Ilona: Animo Nostra címen., itt sebzett lábak köveken, sáron keresztül, úttalan - utakon járják a világot.


 Csáky Marianne Térszakadás művei, amik térszobrok, Peking, Blankenberge és Csungink.
A művésznő kínai  élményei hatására készültek, amint a megnyitón elmondta ezek a különböző kultúrák hatása egymásra, van ami összeköt és van ami elválaszt.
Philip Pocock aki világ körüli utazása során az élményeit jelképezi a nyomtatóból kijövő végtelenített papír
Szász Lilla fényképe és hozzátartozik még egy hangfelvétel amin elmeséli a kép történetét. Igaz a megnyitón még magyarul nem tudott. A művésznő azonban elmesélte, hogy ez egy New Yorkban élő orosz közösségről szól. A múltjuk egyúttal a jelenük is, hűen szolgálták hazájukat, a Szovjetuniót a második világháborúban, de az antiszemitizmus miatt emigrációba kényszerültek.Sokan még mindig csak oroszul beszélnek és az egyenruha határozza meg őket. mintha még mindig a Szovjetunióban élnének.



Szemző Zsófia: Meghonosodási kooperáció címet viseli a művei Hogyan férnek meg vagy nem a betelepített növények és állatok.. 
 Kicsiny Balázs: Aki jön ( irány tévesztett) akvarell - papír
Kicsiny Balázs: Aki megy ( ismeretlen táj, ismeretlen ecsettel) akvarell - papír.
Kicsiny Balázs: Aki marad ( Ordináció) akvarell - papír
Kicsiny Balázs: It Was Summer at Christmas in Telegrafhia olaj - vászon


El - Hassan Róza Baseli park
Szabó Ádám: Elmentek, bádogszobor
Kim Corbisier: Madame, olaj, ceruza vegyes technika.
El - Hassan Róza: Éhségszkájt, akvarell papír. Ezt a képek akkor festette a művésznő amikor szír barátjáért folytatott éhségsztrájkot. A fényképen nem adja igazán vissza a képet. meg kell nézni.
A kiállítás még a hónap végéi még látogatható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése