2016. május 8., vasárnap

Bátor nyúl, vagy nyuszika?

Mi is történt? Mi az oka, hogy idejutottam? Mi a bűnöm, mit vétettem, hogy ide jutottam?
Pedig csak örömöt akartam a kicsi lányomnak. 
Most itt állok, mit állok? Itt reszketek, talpig barnán nyúlnak álcázva. Alig látok a nyúlálarcból, még a nyúl füleim is kónyán állnak. 
Kietlen vidéken, fekete esőfelhők alatt, már csak az hiányzik, hogy jól elázzak. 
Hogyan is kezdődött? 
Fontos állásom van ami rengeteg stresszel jár. A feszültség oldására esténként egy- egy pohárral ittam. Végül már mindennapossá vált. A feleségem ezt megunta és válaszút elé állított, vagy abbahagyom az ivást, vagy elköltözöm. Én a költözést választottam, de azért elhatároztam, hogy az alkoholizálást befejezem. 
Nagyon hiányzott a kislányom. 
Most húsvét révén gondoltam, hogy meglátogatom és meglepem. 
Felöltöztem húsvéti nyúlnak. Nagyon tökéletes volt a nyúlruha, még az arcom se látszott, csak a két szememnek volt rés. Először is taxit kellett rendelnem, ilyen öltözékben még se vezethettem. A taxi miután jól kinevette magát, ráállt, hogy elvisz. 
De úgy néz ki a római számokat illetően nem volt túl otthon. 
Kértem, hogy vigyen a tizenegyedik utcába, de a kilencedikbe vitt, igaz ezt még akkor nem tudtam. Kiszálltam az autóból, bementem a kertkapun, (nem volt bezárva) nem csöngetek, előbb elrejtem a csokitojásokat a kertben. Kicsit gyanús volt minden, mintha a bokrok és a virágok nem úgy néztek ki, mint legutóbb, 
Elkezdtem rakosgatni a tojásokat, ekkor zörgést hallottam. Odanéztem és egy vicsorgó szájat láttam nagy fogakkal. Ekkor tudatosult bennem, hogy mégsem jó helyen járok. Egy másodpercre megbénultam, de azután már rohantam kifelé. A kapu nyitva maradt , így a kutya is utánam. Futottam, futottam, a kutya is egy darabig, de jól megdobáltam a tojásokkal így egy idő után feladta az üldözésemet.
Most itt várom az estét, hogy a sötétben hazaosonjak. 
Ezt most jól elszúrtam, pedig még ma nem is ittam. .

Ezt a történetet az alábbi kép ihlette! 
http://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/319-kreativ-iras-kep-alapjan-107
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése